Mer info – Jojobasmør

Jojobasmør

Mange varianter av jojobasmør på markedet er iblandet andre hydrogenerte vegetabilske oljer, men dette er et rent jojobaprodukt.

Jojobasmør har en nydelig, tykk kremaktig konsistens som gir en beskyttende og fuktighetsbevarende effekt på huden uten at den etterlater en oljete og fet følelse. Den er rik på vitamin E som motvirker harskning og gir den lang holdbarhet.

Jojobasmør består hovedsakelig av tunge, monohydrat-estere av enumettede langkjedede C20 og C22-fettsyrer som har et høyt nivå av gondoinsyre (som jojoba er spesielt rik på).

Jojobasmør finnes i utrolig mange forskjellige hudpleieprodukter, som:

  • Kremer og lotion
  • Såper
  • Leppebalsam
  • After sun-produkter

Egenskaper

Jojobasmør:
  • Motvirker rynker og strekkmerker
  • Virker sårhelende
  • Fuktighetsgivende
  • Opprettholder hudens naturlige pH
  • Kan brukes i hårpleieprodukter som balsam, fuktighetsgivende og mykgjørende midler

Hvordan bruke jojobasmør

Blandingsforhold: 

  • I kremer og lotion: 2–20 %
  • I salver: 5–100 %
  • I såper: 5–20 % (en spiseskje per halvkilo er vanlig)
  • I hårbalsam: 1–10 %

Det kan være fordelaktig å varme jojobasmør forsiktig opp, til det er mykt nok til å blandes inn med resten av ingrediensene – det enkleste er å bruke en stavmikser. Jojobasmør er utmerket å bruke på egenhånd, gjerne med de eteriske oljene du liker best. Det anbefales å oppbevare den forholdsvis kjølig – gjerne under 25 °C. I over 35 °C vil den begynne å bli flytende.