Mer info – Isopropyl myristate

Hva brukes isopropyl myristate til?

Isopropyl myristate reduserer den fete/oljete følelsen i noen oppskrifter, gir en glattere og jevnere følelse – den forbereder «teksturen», som man sier. Veldig nyttig ved høy bruk av fete oljer og smør – shea, kakao- og mangosmør, kokosolje, palmeolje. og lignende. Isopropyl myristate tilsettes i oljefasen og som en erstatning for olje (dvs. ved bruk skal den tilsatte mengden isopropyl myristate erstatte like mye olje vektmessig).

Som mykgjørende middel hjelper den å danne et beskyttende lag mot tørr luft, urenheter og bakterier, samtidig som den bevarer hudens fuktighet og gir et sunnere utseende.

Isopropyl myristate har også fordelen av å øke hudens opptak av ingredienser som formelen (oppskriften) består av. Dette gjør den svært velegnet til tørr og normal hud, men den bør unngås ved svært fet og tett hud, da den kan bidra til å tette porene i huden. Den kan også virke irriterende ved svært sensitiv hud.

Isopropyl Myristate blir ofte brukt i medisinale formler for raskere opptak av virkestoffer. Det er ekstra viktig å tenke på at du kun bruker naturlige ingredienser som ikke virker irriterende på din hud.

20 % i formler brukes kun ved rene og kraftige fuktighetsgivende produkter, og vanligvis brukes den i lavere doser. Den er veldig god allrounder som kommer godt overens med de fleste ingredienser.