Mer info – Hemlokkgran

Hemlokkgran

Hemlokkgranolje er en sterkt antiseptisk og antimikrobiell olje som kan brukes for å bekjempe luftveisinfeksjoner, og dens smertedempende effekt gjør den anvendelig mot leddsmerter, som for eksempel ved revmatisme. Slik sett samsvarer aromaterapien med den tradisjonelle bruken til amerikanske indianere, hvor de varmet opp kvister i badstuer for å behandle nettopp hoste og revmatisme.

Hemlokkgranen som vokser i det østlige USA og Canada, er en viktig del av amerikansk folkemedisin. Den ligner på gran, men barnålene er mye mykere og finere enn andre grantrær, noe som skyldes at den faktisk er en del av furufamilien.

Aromaen til hemlokkgran er ulik de fleste andre bårnåloljer: Hemlokkgran lukter søtere, mer fruktig og balsamaktig sammenlignet f.eks. med Norsk gran (Picea abies) og Sibiredelgran (Picea sibirica). Den har også en mer avslappende effekt, mange bruker den i diffusere og bad som en beroligende olje. Samtidig gjør den underverker mot underskudd på energi.

Som en sterkt antibakteriell olje brukes hemlokkgran for å bekjempe en rekke hudlidelser; mange har opplevd en god effekt for å behandle vorter og sår som ikke leger – bare pass på å ikke bruke hemlokkgranolje direkte i åpne sår, og bland den ut i en baseolje (2–3 %).

Hemlokkolje er supert å bruke i rengjøringsprodukter; bruk gjerne 10-20 dråper i håndoppvaskmiddelet som et desinfeksjons- og antibakterielt middel, eller i oppvaskmiddelet for å motvirke vond lukt i klær og tekstiler.