Mer info – Frankincense serrata

Frankincense Serrata

Serrata kommer fra de tørre fjellområdene i India[1] og har lang tradisjonell anvendelse innen det indiske helsesystemet Ayurveda. Det er en svært omfattende liste av lidelser og sykdommer frankincense brukes mot, spesielt kroniske betennelsessykdommer, men også alle typer fordøyelsesproblemer, ringorm, alle typer sår og hudproblemer, luftveisproblemer, hårtap, menstruasjonsproblemer, hemoroider og for å stimulere leveren.

Serrata passer godt for å behandle revmatoid artritt (leddgikt), betennelseslidelser, bakterieinfeksjoner og virusinfeksjoner, og viser lovende innledende forskningsresultater med tanke på kreft, spesielt celledød (men det er likevel for tidlig å konkludere). Serrata-oljen har en skarpere og mer «medisinal» aroma enn carterii eller sacra.

    Serrata-oljen kalles bl.a. kundur, dhoop, salai guggal, guggul, salakhi og shallaki på sanskrit.

    Generelt gir harpiksen til B. serrata større mengder eterisk olje, og er derfor rimeligere enn de andre frankincenseoljer.

    Referanser

    [1] Andhra Pradesh, Gujarat, Madhya Pradesh, Jharkhand og Chhattisgarh. Siddiqui, M.Z. (2011): Boswellia Serrata, A Potential Antiinflammatory Agent: An Overview