Frankincense sacra

Boswellia sacra er kanskje den frankincenseoljen som passer best for å stimulere sjel og sinn – noe som reflekteres i at sacra betyr «hellig». Dette er den klassiske røkelsen som historisk blir brukt til meditasjon, bønn og spirituelle ritualer. Den er i likhet med de andre frankincense-oljene antimikrobiell, betennelsesdempende og velegnet til hudpleie.

Aromaen har en dybde og kompleksitet som skiller seg ut fra de andre variantene av frankincense: sacraen er rundere, dypere, varmere – den gir en umiddelbar beroligende mental effekt som igjen senker pulsen og åndedrettet.

Den aller fineste oljen kommer fra Oman, hvor kun noen få har tillatelse fra den kongelige familien til å bearbeide den – Royal Horaji som den kalles lokalt[1].

Den somaliske sacraoljen har mange fellestrekk med den omanske både biokjemisk og aromatisk, men er et mye rimeligere alternativ til den svært kostbare og sjeldne horaji.

Referanser

[1] Aromateket vil ta inn denne oljen på sikt, men den er ekstremt dyr og eksklusiv, prisen er det fire-dobbelte av den (denne) somaliske oljen.