Cananga odorata var. genuina

Ylang-ylang-olje

Aroma: Eksotisk, dyp, fyldig, blomster, tung
Aromanote: Base
Egenskaper: Avslappende, psykisk beroligende, søvndyssende, antidepressiv, betennelseshemmende, antiseptisk, euforisk, afrodisiakum, potensfremmende, nervestyrkende, blodtrykkssenkende, feberdempende.
Plantedel: Blomster
Farge: Gyllen
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: Metylbenzoat, benzylbenzoat, benzylacetat, geranylacetat, cinnamylacetat, farnesylacetat, linalol, geraniol
Familie: Magnoliafamilien (Annonaceae)
Engelsk navn: Ylang-ylang / Perfume tree
Land: Madagaskar
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen med: De aller fleste sitrus- og treoljer
Advarsel: Overforbruk kan føre til hodepine og kvalme.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: linalool 24 %, benzyl benzoate 12 %, benzyl salicylate, 4 %, farnesol 5 %, geraniol 3,5 %, benzyl alcohol 0,5 %, eugenol 0,5 %

Ylang-ylang

Ylang-ylang har en søt, dyp og eksotisk aroma, og kalles med rette for parfymetreet.

Det finnes en rekke kvaliteter av ylang-ylang, og oljens kvalitet er avhengig av fremstillingsmetoden og hvor i prosessen oljen utvinnes. Vær sikker på at kvaliteten oppgis før du kjøper eterisk olje av ylang-ylang, ettersom det er mye slurv i beskrivelser. De fleste selger tredjegrads ylang-ylang (#3), som er forholdsvis billig – uten at det blir nevnt, selvsagt.

Aromateket tilbyr ylang-ylang komplett, som er resultatet av en langvarig destillasjonsprosess, som deler plass med ylang-ylang #1 kvalitetsmessig. #1 er førstegradsoljen i en destillasjonsprosess som gir tre forskjellige oljer (#1, #2 og #3).

Eterisk olje av ylang-ylang brukes først og fremst med tanke på psyken og humøret i aromaterapien, da den har en kraftig virkning på sinnsstemningen. Aromaen er svært antidepressiv, og en av de mest brukte afrodisiaka. Mest fordi den har sterke stressdempende egenskaper, noe som fjerner spenninger og forknytthet.