Ylang-ylang

Ylang-ylang har en søt, dyp og eksotisk aroma, og kalles med rette for parfymetreet.

Det finnes en rekke kvaliteter av ylang-ylang, og oljens kvalitet er avhengig av fremstillingsmetoden og hvor i prosessen oljen utvinnes. Vær sikker på at kvaliteten oppgis før du kjøper eterisk olje av ylang-ylang, ettersom det er mye slurv i beskrivelser. De fleste selger tredjegrads ylang-ylang (#3), som er forholdsvis billig – uten at det blir nevnt, selvsagt.

Aromateket tilbyr både ylang-ylang VOP (Very Old Process), som er verdens fineste ylang-ylangolje, og ylang-ylang #1, som kommer på neste plass. VOP gir en komplett olje, mens #1 er førstegradsoljen i en destillasjonsprosess som gir tre forskjellige oljer (#1, #2 og #3). 

Vår ylang-ylang #1 er helt utmerket dersom aroma og hudpleie er formålet, mens VOP er den foretrukne for bruk i luksusparfyme.  Produktbeskrivelsen til begge varianter er den samme. 

Eterisk olje av ylang-ylang brukes først og fremst med tanke på psyken og humøret i aromaterapien, da den har kraftige virkninger rent mentalt. Aromaen er svært antidepressiv, og kjent som en av de mest brukte afrodisiaka. Mest fordi den har sterke stressdempende egenskaper, noe som fjerner spenninger og forknytthet.