Virginiaseder

Sedertreolje er det vanlige navnet som blir brukt både for vekster fra furufamilen Pinaceae (dvs. ekte sedertre) og fra sypressfamilien (Cupressaceae) (hvor man finner mange andre «sederoljer» fra einerslekten).

Virginiaseder er for øvrig den eteriske oljen fra sypressfamilien som har flest terapeutiske fellestrekk med atlasseder.

Vi har tidligere solgt eterisk olje av virginiaseder under navnet «virginiaeiner», men «virginiaseder» er det vanligste navnet innen aromaterapi. 

Treet kalles i USA Eastern Red Cedar og Virginian cedarwood. Aromaen er mildere og rundere enn atlasseder, en tykk og nydelig treduft som kan minne litt om sandeltre. Virginiaseder foretrekkes av mange i parfyme. Hvis du synes at den minner om aromaen fra høykvalitetsblyanter, så er det nettopp fordi at disse blir laget av dette treet.

Eterisk olje av virginiaseder er en utmerket olje som har mange anvendelsesområder innen aromaterapi og enkelte fellestrekk med den atskillig dyrere sandeltre.

Virginiaseder brukes aromaterapeutisk primært til ulike hudplager, der den har meget gode egenskaper. Virginiasederolje brukes også for plager i åndedretts- og urogenitalsystemet.

Eterisk olje av virginiaseder har en beroligende effekt, og er effektiv mot angst og nervøs anspenthet. Den har også en herlig aroma som er lett å bli glad i.