Spiklavendel

Spiklavendel er terapeutisk sett et tydelig alternativ til lavendel angustifolia

Spiklavendel har mye høyere nivåer av kamfer og 1,8 cineol, noe som øker visse terapeutiske virkninger, men senker den beroligende effekten som f.eks. Lavandula angustifolia har. Tvert imot, så er denne lavendeloljen stimulerende og oppkvikkende, og egner seg mye bedre som smertelindrende middel til behandling av f.eks. stive muskler, vonde ledd og betennelser.

Spiklavendelolje er utmerket til å massere muskler før en treningsøkt for å stimulere sirkulasjonen og motvirke kramper. Da er det også en fordel at spiklavendel virker stimulerende og oppkvikkende.

Spiklavendelens høye verdiene av 1,8 cineol gjør den mer velegnet til å behandle uren hud, lindre insektbitt/stikk, brannskader og som et mildere alternativ for å behandle luftveisproblemer på enn andre cineol-rike oljer.

Spiklavendel har gode antibakterielle og sopphemmende egenskaper, og enkelte antivirale virkninger.

Aromaen til spiklavendel er kamferaktig, urteaktig og skarp, men har likevel en tydelig lavendelduft.

Spiklavendel produserer mer eterisk olje enn angustifolia, og liker seg både i lavlandet og langs havet, noe som gjør den både lettere å dyrke og billigere å produsere.

Lavandin Grosso er en krysning mellom spiklavendel og lavendel angustifolia, og produseres i store mengder. Vi ønsket likevel å satse på spiklavendel, da den har en så tydelig forskjellig kjemisk sammensetning og ulike bruksområder rent aromaterapeutisk. Spiklavendel er også en av de opprinnelige lavendelartene, dvs. at den ikke er krysset frem.

Kjøp eterisk olje av spiklavendel her.