Søt merian

Merian er en varmende og smertedempende olje, anses som et av de fremste virkemidlene mot menstruasjonsproblemer og -smerter. De smertedempende egenskapene gjør den verdsatt innen aromaterapi for å behandle muskel- og leddsmerter. Til forkjølelser masseres merianolje på sinusene og tinningene, eller brukes ved inhalasjon.

Enkelte autoriteter anbefaler også søt merian til innvortes bruk ved hodepine og migrene. Begynn i så fall med en dråpe olje i et en teskje olje (f. eks. er MCT en lett og smaksnøytral olje), og vær varsom på eventuelle negative reaksjoner. Selv om dette er lite sannsynlig, så er er det generelt alltid lurt å være forsiktig ved førstegangsbruk av en eterisk olje.

Den omtales som en av de sterkeste anti-afrodisiske oljene, siden den er så beroligende og avslappende. Blir brukt for å behandle seksuelt sensitive emner, som nymfomani, nattlige orgasmer og overdreven masturbasjon, særlig når disse er knyttet til angst og hysteri.

Den sterke beroligende effekten som søt merian har på nervesystemet, gjør den også mye brukt mot søvnløshet og forskjellige tilstander av hysteri, særlig i kombinasjon med høyt blodtrykk. Merianolje bør unngås under svangerskap, gitt de sterke effektene på de kvinnelige reproduksjonsorganene.