Sitronellegress

Sitronellegress er mest kjent for sin evne til å holde mygg og andre insekter borte. Men den har også andre nyttige egenskaper, særlig som en deodorant som fjerner vont lukt. Den er også et godt virkemiddel mot hodelus, og forbedrer hudens evne til å absorbere fuktighet. Sitronellegressolje blir mye brukt som hårmiddel i Asia, da den beskytter mot slitasje fra sterk sol, øker volumet og fjerner floker.

Aromaterapeutisk brukes sitronellegress for å hindre vekst av sopp på sårskader. Den virker sårlegende, øker blodsirkulasjonen, er effektiv mot eksem og dermatitt, øker utskillelsen av giftstoffer, og senker symptomene på luftveisinfeksjoner. 

En vanlig måte å bruke eterisk olje av sitronellegress på er som myggmiddel på sprayflaske, ca. 40 dråper pr. 100 ml vann. Det må imidlertid sprayes oftere enn et vanlig insektmiddel (men så lukter det også godt, da!).

Sitronellegress omtales ofte som sitrongress (lemongrass), ettersom de likner, men de to plantene hører ganske enkelt til samme familie.