Sandeltre

Dette er ekte indisk sandeltreolje, høyt verdsatt for sin søte, varme og rike aroma. Brukes i luksusparfyme og er en ettertraktet ingrediens i eksklusiv kosmetikk. Må ikke forveksles med såkalt "vest-indisk" sandeltre - amyris - som har ingen forbindelse til ekte sandeltre, hverken botanisk eller aromaterapeutisk.

Innen aromaterapeutisk hudpleie bidrar virkestoffet sanatol med sine antibakterielle, antivirale og sopphemmende egenskaper til å rense og reparere huden. Du kan blande den ut med en baseolje og påføre rett på huden eller bruke den i kremer, lotion, bad, o.l. En aroma som appellerer like mye til menn som kvinner.

Som basenote binder den sammen andre oljer og hjelper til å holde på aromaen til lettere oljer som fordamper raskt. En av få oljer som bare blir bedre med alderen.

Sandetreolje brukes også for å behandle muskelsmerter, betennelser samt at den hjelper luftveiene. Den er unik med tanke på at den både er beroligende samtidig som den øker pulsen og blodtrykket, noe som indikerer økt fokus og oppmerksomhet.

Dens fantastiske aroma benyttes for å løfte humøret, roe sinnet, fjerne stress og er svært populær innen meditasjon. Også brukt som afrodisiakum.

 I en undersøkelse med 24 eteriske oljer var sandeltre den mest effektive mot Candida albicans (Hammer, 1998). Den har også vist seg effektiv mot både Herpes simplex virus 2 (HSV-2) og Herpes simplex virus 1 (HSV-1) (Benencia and Courrèges, 1999). Mot de to vanligste bakteriene som forårsaker akne (Staphylococcus epidermidis og Propionibacterium acnes) virker sandeltre hemmende. Les mer om forskjellige undersøkelser ved bruk av sandeltre mot ulike hudplager her: https://tisserandinstitute.org/santalum-album-oil-rejuvenated-2/