Mer info – Eterisk olje av romersk kamille

Kamille

Eterisk olje av kamille er blant de mest verdifulle og kostbare innen aromaterapi, og har mange aromaterapeutiske egenskaper. Aromateket tilbyr to forskjellige kamilleoljer, henholdsvis romersk kamille og tysk kamille. De kan brukes for en del av de samme plagene, men det er også klare nyanser mellom dem. Begge inneholder chamazulen, er fylt med flavonoider og antioksidanter. Ellers er det to betydelig forskjellige planter. Aromaen er også ulik, romersk kamille har en karakteristisk eplelukt, og det er jo der kamille har navnet sitt fra, gresk chamaimēlon, som kan oversettes til «jordeple» (den er - i motsetning til tysk kamille - en lavtvoksende urt). Tysk kamille har en mer gress/urteaktig aroma.

Generelt kjennetegnes eterisk olje av kamille av sine beroligende og betennelseshemmende egenskaper, og brukes innen aromaterapien for alle typer utvendige og innvendige betennelser, som smertedempende middel, desinfiserende (særlig for urinveiene), menstruasjonsproblemer, en rekke hudproblemer og ikke minst en kraftig antidepressiva.

Romersk kamille

Romersk kamille er særlig egnet for: beroligende nerver og plager knyttet til menstruasjon, samt som smertestillende middel i massasjeolje. Den er krampeløsende og blir typisk brukt som kolikkolje. Kamilleolje brukes for å berolige anspente, urolige og irritable barn, enten gjennom hudolje eller diffuser/oljebrenner.

Til huden brukes eterisk olje av romersk kamille mot akne, eksem, sår, dermatitt, kløe, tørrhet og andre allergiske tilstander generelt.

Eterisk olje av kamille anses som en av de fremste aromaterapeutiske midlene for kvinner, særlig knyttet til smerter i underlivet og menstruasjon, hvor den virker både smertestillende og balanserende.

Den har en dyp effekt på den mentale, emosjonelle og psykiske tilstanden, og det er her kamille har den fremste bruken innen aromaterapi. Den er en av de mest effektive oljene for å revitalisere, balansere og berolige sinnet.

Den er fremdeles omtalt som Anthemis nobilis, men det offisielle navnet er nå altså Chameamelum nobile.