Ravensara

På Madagaskar omtales ravensara som «oljen som helbreder», da den brukes for å behandle infeksjoner og alle typer sår og forbrenninger. Ravensaraolje er ikke så allment kjent som for eksempel lavendel eller tetre, men er populær blant terapeuter, særlig for sine sterke antivirale egenskaper.

Ravensaraolje blir særlig mye brukt for å rense og lindre luftveiene ved virusinfeksjoner, den gir støtte til immunforsvaret og er nyttig for å lindre de sesongbetonte infeksjonene (influensa, forkjølelser, bronkitt).

Ellers brukes ravensara aromaterapeutisk for å behandle forskjellige hudlidelser som munnsår og sprukken/tørr hud, samt ledd- og muskelsmerter. Som antiseptisk middel kan den påføres på sår og forbrenninger. Husk at eterisk olje skal blandes ut i en baseolje først.

Eterisk olje av ravensara er populær i bruk for hjemmelagde renholdsprodukter, da i spray, aromadiffusere og rengjøringsprodukter for å motvirke virus, bakterier og sopp/mugg. 

Den skal ha en balanserende effekt på humøret, og visstnok blir både hunder og katter roligere i nærheten av ravensara-aromaen.

Den er muligens den avslappende og beroligende effekten som gjør at ravensara omtales som et afrodisiakum innen aromaterapi.

Aromatisk blir ravensara sammenlignet med eukalyptus og mynteoljer, men den har en mildere og mer avrundet aroma.

Eterisk olje av ravensara må ikke forveksles med ravintsara (Cinnamomum camphora). Selv om begge tilhører laurbærfamilien, så er oljene fra forskjellige planter og de terapeutiske egenskapene er forskjellige fra hverandre. Blant annet har ravensara sterke antivirale egenskaper, mens ravintsara er mer egnet til å bekjempe bakterier.