Oregano

Eterisk olje av Origanum vulgare, også kjent som bergmynte, regnes som den kraftigste antibakterielle og antiseptiske oljen, og har sterke antioksiderende og immunforsterkende egenskaper. De antivirale og antimikrobielle egenskapene skyldes de høye nivåene av karvakrol (eng: carvacrol) og tymol.

Karvakrol-varianten av oregano har en svært sterk og medisinal lukt, den kan ikke sies å ha en behagelig aroma. Karvakrol virker svært hudirriterende, så bruk i baseolje bør brukes meget forsiktig og svært godt utblandet: vi anbefaler at man starter med 1 % for å se etter negative reaksjoner.

Oregano-oljen har et stort spenn av bruksområder, men må brukes med kunnskap og forsiktighet. Enkelte aromaterapeuter unngår den, mens andre bruker den flittig med stort hell. Den skal unngås under svangerskap, og kan være kraftig hudirriterende. Men, brukt riktig, så er oregano blant de aller kraftigste og effektive virkemidlene innen aromaterapien. Dette gjelder særlig ulike typer infeksjoner, både innvortes (i en oljekapsel) og utvortes, et middel mot sopp (candida, fotsopp, og lignende), som slimløsende middel ved luftveisproblemer, og som fordøyelsesfremmende middel.

Denne oljen er dyr – en grunn til at eterisk olje av oregano er blant de mest utblandede og forfalskede oljene på markedet. Hos Aromateket får du 100 % ren eterisk olje av oregano.