Myrra

Bruken av den sagnomsuste myrra strekker seg langt tilbake i tid, både i vestlig og østlig tradisjon. Myrra var sannsynligvis mer brukt som medisin, parfyme og kosmetikk i oldtiden enn noen annen olje.

Med én gang du har luktet myrra, så forstår du grunnen til dens popularitet som parfyme. Men den har også mange utmerkede aromaterapeutiske egenskaper, og dens anti-oksiderende, antiseptiske, astringerende og betennelsesdempende kvaliteter gjør myrra særlig velegnet for hudpleie og infeksjoner.

Myrra er en av de mest slimløsende oljene, og brukes derfor både til alle typer luftveisproblemer, samt mot overflødig væske i kroppen, som f.eks. ved utflod eller diaré. Myrra hjelper også på fordøyelsen, og den er blant førstevalgene for å behandle munnsår og sår hals.

Myrra er en seigtflytende kvae, så den må varmes før bruk. Hold flasken i hånden noen minutter, eller tilsvarende i et glass med varmt vann (i pose). Da blir den lettere å håndtere.