Muskatnøtt

Eterisk olje av muskat har mange av de samme egenskapene som kanel, men muskat må brukes med større forsiktighet, da langvarig og overdreven bruk kan medføre nervøsitet og uro.

Muskatnøtt brukes aromaterapeutisk først og for motvirke muskel- og leddsmerter, ettersom den har så sterke smertedempende egenskaper. Oljen av muskat er betennelsesdempende, så den blir også brukt i massasjeolje i områder med gikt og revmatisme. Andre egenskaper innen aromaterapi er som fordøyelsesfremmende middel, for reproduksjonssystemet hos kvinner, og for å bekjempe infeksjoner. Muskatnøtt motvirker dårlig ånde, og brukes mye i tannpasta og munnvask.

Muskatnøtt er meget stimulerende på sinnet, og brukes for å lette på mental utmattelse og stress. Visstnok skal den også forbedre kvaliteten på drømmene, ved at de blir mer intense og fargerike. Dette kan ha noe å gjøre med at har milde narkotiske effekter. Aromaen er som krydderet: rik, søt, krydrete, treaktig. Så det er en god grunn til at den en av de mest brukte luktene i parfymeindustrien.

Bør brukes som et alternativ til kanel, da optimal bruk av eteriske oljer innebærer at man varierer mellom dem.