Lavendel angustifolia High Altitude

Aroma: Svært søt, varm, fruktig, blomster
Aromanote: Middels
Egenskaper: Betennelsesdempende, antiseptisk, antiviral, antibakteriell, avslappende, blodtrykksenkende, fordøyelsesfremmende, galledrivende, insektavvisende, krampedempende, magestyrkende, menstruasjonsregulerende, nervestyrkende, slimhinnesammentrekkende, smertedempende, sopphemmende, sårhelende
Plantedel: Blomster
Farge: Klar
Konsistens: Tynn/middels
Viktigste virkestoffer: Linalyl acetat (42,8%), linalool (39,4%)
Familie: Leppeblomstfamilien (Lamiaceae)
Engelsk navn: English lavender
Land: Frankrike
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer best sammen med: De aller fleste, men spesielt geranium, furu, merian, muskatnøtt, muskatsalvie, sedertre, alle sitrusoljer
Advarsel: Generelt trygg
Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: linalool 39,4 %, limonene: 1,3 %.

Høytvoksende fransk lavendel

Lavendel «high altitude» eterisk olje vokser og produseres over 800 moh. i det sørlige Frankrike.

Høytvoksende lavendel har særdeles høye verdier av linalyl acetat, en ester som både gir lavendelolje en søt og blomsteraktig aroma - dessuten virker linalyl acetat beroligende, søvnfremmende og motvirker stress.

Hvis du først og fremst kjøper lavendelolje for å påvirke sjel og sinn, så er dette førstevalget.