Lavandula angustifolia

Lavendel er uten tvil den mest populære eteriske oljen. Bruken av lavendel strekker seg tilbake mange tusen år, og den eteriske oljen har svært varierte bruksområder. Lavendelolje er smertestillende, sårlegende, antibakteriell, beroligende, magestyrkende og antidepressiv, for å nevne noen.  En av få oljer man kan bruke ublandet på huden. Brukes for øvrig til nær sagt alle typer hudproblemer: eksem, psoriasis, brannskader, dermatitt, akne og sår.

Bulgarsk lavendelolje skiller seg fra andre lavendeloljer, og forskjellen kjenner du umiddelbart: den er søtere, mildere og har en karakteristisk fruktig blomsteraroma. Den deilige aromaen gjør den til favoritten i parfymeindustrien, i motsetning til mange andre lavendeloljer som har høyere nivåer av kamfer (som gir en skarpere og mer medisinal aroma). De høye nivåene av linalool og linalylacetat og de lave nivåene av kamfer gjør bulgarsk lavendelolje eksepsjonelt beroligende og stressdempende. Den har en sterkere effekt på sjel og sinn enn de fleste lavendeloljer. For liknende terapeutiske effekter av vår forrige lavendelolje - spesielt smertestillende og betennelsesdempende - anbefaler vi vår nye spiklavendel, som er svært velegnet til massasje av vonde/ømme muskler og smertestillende behandling.

Bulgarias unike jordkvalitet og klima har gjort at de har overtatt førsteplassen som verdens ledende produsent av lavendelolje. De er allerede kjent for å lage den beste roseoljen, og i de siste årene har flere og flere oppdaget hvor fin og aromatisk den bulgarske lavendeloljen er.