Lavandula angustifolia

Lavendelolje

Aroma: Søt, varm, fruktig, blomster
Aromanote: Middels (mot topp)
Egenskaper: Betennelsesdempende, antiseptisk, antiviral, antibakteriell, avslappende, blodtrykksenkende, fordøyelsesfremmende, galledrivende, insektavvisende, krampedempende, magestyrkende, menstruasjonsregulerende, nervestyrkende, slimhinnesammentrekkende, smertedempende, sopphemmende, sårhelende
Plantedel: Blomster
Farge: Klar
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: Linalool, linalylacetat, farnesen, karyofyllen, ocimen, terpinen-4-ol
Familie: Leppeblomstfamilien (Lamiaceae)
Engelsk navn: English lavender
Land: Bulgaria
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer best sammen med: De aller fleste, men spesielt geranium, furu, merian, muskatnøtt, muskatsalvie, sedertre, alle sitrusoljer
Advarsel: Generelt trygg
Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: linalool 30 %. 

Bulgalsk lavendelolje

Bulgarsk lavendelolje skiller seg fra andre lavendeloljer, og forskjellen kjenner du umiddelbart: den er søtere, mildere og har en karakteristisk fruktig blomsteraroma. Den deilige aromaen gjør den til favoritten i parfymeindustrien, i motsetning til mange andre lavendeloljer som har høyere nivåer av kamfer (som gir en skarpere og mer medisinal aroma). De høye nivåene av linalool og linalylacetat og de lave nivåene av kamfer gjør bulgarsk lavendelolje eksepsjonelt beroligende og stressdempende. Den har en sterkere effekt på sjel og sinn enn de fleste lavendeloljer. 

Bulgarias unike jordkvalitet og klima har gjort at de har overtatt førsteplassen som verdens ledende produsent av lavendelolje. De er allerede kjent for å lage den beste roseoljen, og i de siste årene har flere og flere oppdaget hvor fin og aromatisk den bulgarske lavendeloljen er.