Lavendel 40/42

Av samtlige eteriske oljer er lavendel utvilsomt den mest anvendelige, med et stort nedslagsfelt av bruksområder. Den virker også som en katalysator for mange eteriske oljer, så den brukes i svært mange sammenhenger.

Eterisk olje av lavendel er smertestillende, sårlegende, antibakteriell, beroligende, magestyrkende og antidepressiv, for å nevne noen av lavendelens egenskaper. Lavendel har vært brukt innen vestlig plantemedisin sammenhengende i tusenvis av år, med god grunn.

Hvis du bare skal ha én eterisk olje, så må det bli lavendel. Den har fantastisk mange bruksområder, og er én av de få oljene man kan bruke ublandet, rett på huden. «Balanserende» er det fremste nøkkelordet for lavendel.

Lavendel 40/42 er det vanlige valget for bruk i såpe, lys, kosmetikk og parfyme. Dette skyldes en standardisert fordeling av linalol (42 %) og linalylacetat (40 %), slik at man får en konsistent aroma.