Kanelblad

Dette er eterisk olje av ekte kanel fra Sri Lanka (ikke den billige cassia-varianten Cinnamomum aromaticum, falsk kanel som den også kalles). Sjekk dette nøye ved kjøp av kanelolje.

Innen aromaterapi er det hovedsakelig den eteriske oljen fra kanelblad som anvendes terapeutisk, og ikke oljen av kanelbark, ettersom barkoljen inneholder cinnamaldehyd og høye andeler eugenol, som er irriterende for hud og slimhinner.

Nyere forskning viser at aromaen fra kanel er oppkvikkende og lindrer hodepine, og at den øker mentalt fokus og konsentrasjonsevnen. Dessuten har det blitt demonstrert at det er vanskelig for virus, bakterier og sopp å overleve i nærvær av eterisk olje fra kanel. Den holder luften ren og virker hemmende på luftbårne infeksjoner, og er også effektiv mot insekter.

Et stort pluss er at denne nydelige og krydrede aromaen også virker euforisk, varmende og oppløftende.

Om kanelblad

Eterisk olje av kanelblad er blant de mest varmende oljene, og er utmerket som sirkulasjonsfremmende middel for kalde hender og føtter, og brukes aromaterapeutisk for muskelsmerter, gikt og revmatisme.

Aromaen er oppkvikkende, stimulerende, varmende og styrkende.

Oljen er sterkt antiseptisk, og velegnet for luftveisproblemer som f.eks. forkjølelse.

De krampeløsende egenskapene gjør seg godt i en massasjeolje mot fordøyelsesplager, særlig treg fordøyelse, og gjør at oljen virker stimulerende på immun- og lymfesystemet.