Dette er eterisk olje av ekte kanel fra Sri Lanka (ikke den billige cassia-varianten – Cinnamomum aromaticum – falsk kanel som den også kalles). Sjekk dette nøye ved kjøp av kanelolje.

Innen aromaterapi er det hovedsakelig den eteriske oljen fra kanelblad som anvendes terapeutisk, og ikke oljen av kanelbark, ettersom barkoljen inneholder cinnamaldehyd og høye andeler eugenol, som er irriterende for hud og slimhinner. Vi anbefaler at man bruker eterisk olje av kanelblad for massasje, bad og hudpleie. Men aromaen fra kanelbark er overlegen.

Oljen fra barken har en nydelig, tydelig og søt kanel-lukt, og er meget velegnet til oljebrennere/diffusere. Nyere forskning viser at aromaen fra kanel er oppkvikkende og lindrer hodepine, og at den øker mentalt fokus og konsentrasjonsevnen. Dessuten har det blitt påvist at det er vanskelig for virus, bakterier og sopp å overleve i nærvær av eterisk olje fra kanel. Den renser luften og virker hemmende på luftbårne infeksjoner, samt også effektiv mot insekter.

Et stort pluss er at denne nydelige og krydrede aromaen også virker euforisk, varmende og oppløftende.