Zingiber officinalis

Ingefærolje, ingefærrotolje

Aroma: Varm, krydder, noe sitrus
Aromanote: Base/medium
Egenskaper: Antibakteriell, antioksiderende, antiseptisk, appetittvekkende, avførende, feberdempende, hostedempende, hudirriterende (øker blodtilførselen), karminativ, krampeløsende, kvalmedempende, magestyrkende, slimløsende, smertestillende, styrkende, svettedrivende
Plantedel: Rot
Farge: Gyllen/mørk
Konsistens: Middels
Viktigste virkestoffer: Zingiberene, e-citral, z-citral, kamfen, ocimene
Familie: Ingefærfamilien (Zingiberales)
Engelsk navn: Ginger
Land: India
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen medSitrusoljer, krydderoljer, frankincensenerolirosesandeltreylang-ylang
Advarsel: Unngås under svangerskap. Kan virke irriterende på sensitiv hud.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: citral: 3 %, limonene: 2 %, linalool: 1 %, citronellol: 1 %, farnesol: 1 %, gerianol: 1 %

Ingefær (fersk)

Vår økologiske ingefærolje er laget av fersk ingefær og ikke tørkede røtter, som er den vanligste varianten. Dette gir oljen en friskere og søtere aroma som er likere ingerfær.

Ingefærrot er en av våre eldste medisinale planter og en av de mest brukte oljene innen aromaterapi.

Eterisk olje av ingefær har særdeles varmende egenskaper, den får virkelig fart på blodsirkulasjonen. Ingefærolje er derfor uunnværlig for kalde hender og føtter på vinteren og som smertestillende middel for vonde ledd og muskler.

Eterisk olje av ingefær stimulerer dermed også kapillærene, kroppens tynneste blodårer, og revitaliserer og bringer glød til trett og blass hud. Oljen av ingefærrot er særlig effektiv mot kvalme og reisesyke, spesielt i kombinasjon med peppermynte.