Pinus sylvestris L. 

Furuolje, furunålolje

Aroma: Skarp, frisk, kvae
Aromanote: Topp
Egenskaper: Antiseptisk, antiviral, astringerende, bakteriedrepende, betennelsesdempende, hudirriterende, nervestyrkende, slimløsende, smertedempende, stimulerende på blodsirkulasjonen lokalt, svettedrivende, urindrivende.
Plantedel: Nåler, kvister, knopper
Farge: Klar/lys
Konsistens: Medium
Viktigste virkestoffer: a-pinen, 3-carene, sabinen, b-pinen, b-felladren
Familie: Furufamilien (Pinaceae)
Engelsk navn: Pine / Scotch pine
Land: Romania
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen med: Sedertre, eukalyptus, lavendel, niaouli, rosmarin, muskatsalvie
Advarsel: Unngås under svangerskap. Kan virke hudirriterende.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: limonene (ca.) 3 %

Virkestoffer

  • α-pinene: 53,6 %
  • δ3-carene: 11,1 %
  • Sabinene + β-Pinene: 10,9 %
  • β-Phellandrene + Limonene + 1,8-Cineole: 9,1 %
  • β-Myrcene: 4,72 %
  • Camphene: 1,41 %
  • α-Terpinolene: 0,9 %
  • p-Cymene: 0,86 %

Furu

Eterisk olje av furu brukes aromaterapeutisk for å behandle muskel- og leddsmerter, hvor dens sterke smerte- og betennelsesdempende egenskaper kommer til rette. Eterisk olje av furu er antibakteriell, slimløsende og nyttig mot luftveisproblemer.

Furu er også sopphemmende, antiviral, antiseptisk og en potent antioksidant, og blir i hudpleie brukt av dermatologer for å behandle eksem, psoriasis, akne, kløe, sår og andre hudsykdommer.

Furuolje er nyttig mot alle typer utmattelse, men må brukes med forsiktighet, da dens kraftige virkninger kan forårsake allergiske reaksjoner hos enkelte. Furuens sterke og friske aroma virker energiserende og gir mental klarhet.

Grunnet dens sterke antiseptiske egenskaper, er furunålolje omfattende brukt innen kosmetikk og i rengjøringsprodukter og duftspredere.