Eucalyptus radiata

Eukalyptusolje, eucalyptusolje, eukalyptus peppermynte

Aroma: Skarp, fruktig
Aromanote: Topp
Egenskaper: Antibakteriell, antimikrobiell, antirevmatisk, antiviral, antiseptisk, betennelseshemmende, blodrensende, febersenkende, insektbekjempende, nyrestimulerende, parasittdrepende, slimløsende, smertestillende, sopphemmende, sårlegende, urindrivende
Plantedel: Blader
Farge: Gjennomsiktig/lys
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: 1,8-Cineole, α-terpineol, limonene
Familie: Myrtfamilien (Myrtaceae)
Engelsk navn: Eucalyptus / Narrow-leaved peppermint
Land: Australia
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen med: Sedertreingefærlavendeleinersitrusoljermelissemyrttimiantetrerosmarinfurufrankincense. 
Advarsel: Unngås innvortes under svangerskap. Øyeirriterende. Eukalyptus har en skarp og rensende aroma som virker oppkvikkende og konsentrasjonsfremmende, og bør derfor ikke brukes før leggetid.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: limonene: 4,65%

Virkestoffer:

1,8-cineole: 72,5%

α-terpineol: 8,27%

Limonene: 4,65%

α-Pinene: 2,00%

Myrcene: 1,01%

para-cymene: 0,80%

β-Pinene: 0,67%

α-phellandrene 0.47

Eukalyptus radiata har stort sett de samme egenskapene som globulus, men radiata egner seg bedre for dampinhalasjon og har en mildere aroma enn globulus. Aromaterapeutisk blir radiata-oljen blant annet brukt mot hodepine og migrene, og den har en skarp og rensende aroma med fruktige undertoner som virker oppkvikkende og konsentrasjonsfremmende.

Eukalyptus "narrow-leaved peppermint"

Eukalyptus er en av de mest velkjente eteriske oljene, og blir omfattende brukt innen hudpleie, kosmetikk og medisin. Eukalyptusoljen er nesten universelt kjent som en av de aller beste ved luftveisplager.

Eukalyptus har en skarp og frisk aroma som de fleste kjenner igjen. Men visste du at det finnes mange forskjellige varianter av dette treet, og at de eteriske oljene har forskjellige bruksområder innen aromaterapi?

Eukalyptus radiata er en av de mildeste av eukalyptusoljene, og passer derfor til barn over 3 år, men grunnet det høye innholdet av 1,8 cineole er det viktig at oljen ikke brukes i ansiktet på små barn. Den har en kjølende, oppkvikkende og fruktig aroma og et bredt terapeutisk virkeområde.

Eukalyptus radiata har mange av de sammen egenskapene som varianten globulus, men den er mildere både i aroma og effekt, og anbefales derfor til barn og eldre, særlig ved dampinhalasjon. Denne varianten foretrekkes av mange aromaterapeuter på grunn av nettopp den rundere og fruktigere aromaen.