Eucalyptus globulus 

Eukalyptusolje, eucalyptusolje

Aroma: Skarp, frisk, kamferaktig
Aromanote: Topp
Egenskaper: Antibakteriell, antimikrobiell, antirevmatisk, antiseptisk, betennelseshemmende, feberdempende, insektbekjempende, immunstyrkende, krampeløsende, nyrestimulerende, oppkvikkende, parasittdrepende, slimløsende, smertestillende, sopphemmende, stimulerende, sårlegende, urindrivende, virushemmende
Plantedel: Blader
Farge: Gjennomsiktig/lys
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: A-pinen, b-pinen, a-felladren, cineol (70-80 %) (dvs. eucalyptol)
Familie: Myrtfamilien (Myrtaceae)
Engelsk navn: Gum eucalyptus / gum tree
Land: Kina
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen med: Sedertreingefærlavendeleinersitrusoljermelissemyrttimiantetrerosmarinfurufrankincensebasilikumbergamottcajeputfrankincensegrønnmyntekamille (romersk)merian (søt)pepper
Advarsel: Unngås under svangerskap. Sterk, brukes med forsiktighet. Eukalyptus har en skarp og rensende aroma som virker oppkvikkende og konsentrasjonsfremmende, og bør derfor ikke brukes før leggetid.
Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: limonene: 15%, citral: 4%, linalool: 2%.

Eukalyptus globulus

Eukalyptus har en skarp og frisk aroma som de fleste kjenner igjen. Men visste du at det finnes mange forskjellige varianter av dette treet, og at de eteriske oljene har forskjellige bruksområder innen aromaterapi?

Eukalyptus er en av de mest velkjente eteriske oljene, og blir omfattende brukt innen hudpleie, kosmetikk og medisin. Eukalyptusoljen er nesten universelt kjent som en av de aller beste ved luftveisplager.

Aromateket tilbyr fire ulike eteriske oljer av eukalyptus, og felles for alle dem alle er deres fantastiske effekter på luftveiene og de sterke antibakterielle egenskapene. Likevel har de også sine særegne kvaliteter, og det er viktig at man velger riktig olje til riktig formål.

Eukalyptus globulus er den mest velkjente og anvendelige eukalyptusoljen. Den er sterkt antimikrobiell, sopphemmende og infeksjonsbekjempende. Kjempefin til munnvann, hudpleie, badesalt. Ved luftveisinfeksjoner er den effektiv som slimløsende og bakteriebekjempende middel. Eukalyptus globulus har en skarp og kamferaktig aroma som virker klarnende og oppkvikkende, unngå derfor før leggetid.