Mer info – Eterisk olje av eukalyptus dives

Broad-leaved Peppermint eucalyptus

Opprinnelig vokser Eucalyptus dives i fjellområdene i New South Wales og Victoria, men nær all produksjon av den eteriske oljen skjer utenfor Australia, spesielt i Sør-Afrika.

Oljen vi tilbyr er fra vår australske leverandør, og er en av de få E. dives på markedet som vokser og destilleres i Australia.

Som andre mynteoljer er E. dives et godt virkemiddel mot ledd- og muskelsmerter, og piperitone er spesielt virksom mot gram-negative bakterier. Så langt har forskning hatt fokus på mage- og tarmbakterier[4] (hvor den er svært effektiv), men den er også sannsynligvis en god olje mot uren og bakterieinfisert hud, spesielt i kombinasjon med vitamin A.

Ellers er Eukalyptus dives-oljen også rik på monoterpenet a-phelladrene, som gjør oljen virksom mot sopp- og bakterielle infeksjoner[2], og har smertedempende og betennelsesdempende[3] egenskaper.

Aromaterapeutisk brukes E. dives for å motvirke alle typer luftveisinfeksjoner, kramper og smerter som for eksempel muskel- og leddsmerter (artritt, revmatisme, nevralgi) og kramper ved menstruasjon, soppinfeksjoner (candida), parasitter og hodelus, og som et antimikrobielt middel mot akne og uren hud. De lave verdiene av 1,8 cineole gjør oljen velegnet for barn.

Luftveiene

Som de fleste eukalyptusoljer er E. dives en utmerket olje mot problemer knyttet til luftveiene, spesielt de nedre luftveiene, hvor den anvendes aromaterapeutisk mot bronkitt, lungebetennelse og astma. Den klare og friske aromaen åpner luftveiene og letter på tette luftveier ved infeksjoner med mye slim og hoste. Fin i kombinasjon med 1,8 cineolrike oljer som eukalyptus globulus, radiata, blue mallee, samt cajeput, niaouli, rosmarin ct cineole og merian.

Egenskaper

  • Oppkvikkende og konsentrasjonsfremmende: E. dives virker oppkvikkende på sinnet, øker konsentrasjonen og fokus. 
  • Smerte- og betennelsesdempende: Eukalyptus dives-oljen er veldig fin til vonde muskler og ledd, og de betennelseshemmende egenskapene gjør den utmerket mot sår og betent hud. Kombiner den med andre smertestillende oljer som ingefær, rosmarin, kamille, sypress, svart pepper og nellikspiker (i små mengder).

Kilder og referanser

[1] Andre oljer som inneholder piperitone er bl.a. dill, grønnmynte, kornmynte og kattemynte.

[2] Zhang, J. et.al. (2017): Anti-fungal activity, mechanism studies on α-Phellandrene and Nonanal against Penicillium cyclopium (PDF)

[3] Halmisson, D. et.al. (2016): α-Phellandrene, a cyclic monoterpene, attenuates inflammatory response through neutrophil migration inhibition and mast cell degranulation

[4] Yaguchi. A. et.al. (2009): Isolation and identification of precocenes and piperitone from essential oils as specific inhibitors of trichothecene production by Fusarium graminearum