Eucalyptus citriadora

Sitroneukalyptusolje, eukalyptus sitron-olje, eukalyptus-olje

Aroma: Skarp, sitrus
Aromanote: Topp
Egenskaper: Sopphemmende, antibakteriell, antimikrobiell, antiviral, antirevmatisk, antiseptisk, betennelseshemmende, blodrensende, insektbekjempende, immunstyrkende, nyrestimulerende, parasittdrepende, slimløsende, smertestillende,  sårlegende, urindrivende
Plantedel: Blader gjennomsiktig/lys
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: sitronellal, isopulegol, sitronellol
Familie: Myrtfamilien (Myrtaceae)
Engelsk navn: Eucalyptus / Lemon-scented gum / Spotted gum
Land: Australia
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen medSedertreingefærlavendeleinersitrusoljermelissemyrttimiantetrerosmarinfurufrankincense, basilikum, bergamott, cajeput, frankincense, grønnmynte, kamille (romersk), merian (søt), pepper

Advarsel: Unngås under svangerskap. Sterk, brukes med forsiktighet. Eukalyptus har en skarp og rensende aroma som virker oppkvikkende og konsentrasjonsfremmende, og bør derfor ikke brukes før leggetid.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: citronellol: 3,58%, linalool: 0,59 %

Virkestoffer:

Citronellal: 73,4%

Isopulegol: 5,92%

Iso-isopulegol: 3,66%

Citronellol: 3,58%

Citronellyl acetate: 0,82%

Linalool: 0,59%

Neryl acetate: 0,55%

β-pinene: 0,54%

β-caryophyllene: 0,49

α-Pinene: 0,43%

 

  Eukalyptus sitron / Sitroneukalyptus har en behagelig og skarp sitronaroma, som gjør den til den foretrukne eukalyptusoljen til bruk i parfyme, aromadiffusere, hudpleie og renhold. Eukalyptus Citriadora er også den beste eukalyptusoljen mot soppinfeksjoner i huden og munnhulen, samt den mest effektive eukalyptusoljen mot insekter.

  Sitroneukalyptus 

  Eukalyptus har en skarp og frisk aroma som de fleste kjenner igjen. Men visste du at det finnes mange forskjellige varianter av dette treet, og at de eteriske oljene har forskjellige bruksområder innen aromaterapi?

  Aromateket tilbyr fire ulike eteriske oljer av eukalyptus, og felles for alle dem alle er god effekt på luftveiene og sterke antibakterielle egenskaper. Likevel har de også sine særegne kvaliteter og hver av dem har en egen og karakteristisk aroma.

  Eukalyptus citriadora kalles også «sitroneukalyptus», pga. høye verdier av sitronellol. Den har en karakteristisk søt, sitrusaktig aroma som gjør den til en populær ingrediens i mange parfymer.  

  Grunnet dens sterke antibakterielle og sopphemmende egenskaper opplever eukalyptusolje en økende popularitet innen aromaterapien, og brukes bl.a. mot fotsopp og (selvsagt) luftveisproblemer. 

  Sitroneukalyptus har en oppkvikkende og forfriskende aroma, men virker samtidig beroligende på humøret.