Eucalyptus polybractea

Eukalyptusolje

Aroma: Skarp, søt kamfer, mildere enn andre eukalyptusoljer
Aromanote: Topp
Egenskaper: Antibakteriell, antimikrobiell, antirevmatisk, antiseptisk, betennelseshemmende, blodrensende, febersenkende, insektbekjempende, immunstyrkende, krampeløsende, nyrestimulerende, oppkvikkende, parasittdrepende, slimløsende, smertestillende, sopphemmende, stimulerende, sårlegende, urindrivende, virushemmende.
Plantedel: Blader
Farge: Gjennomsiktig/lys
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: 1,8-cineol
Familie: Myrtfamilien (Myrtaceae)
Engelsk navn: Eucalyptus / Blue-leaved mallee
Land: Australia
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen med: Sedertre, ingefær, lavendel, einer, sitrusoljer, melisse, myrt, timian, tetre, rosmarin, furu, frankincense
Advarsel: Unngås under svangerskap. Sterk, brukes med forsiktighet. Den sterkeste av eukalyptusoljene. Kraftige virkninger, brukes med moderasjon. Foretrukket i farmasøytiske medikamenter og produkter (1,8-cineol). Best for de øvre luftveiene, smertestillende.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: limonene: 2 %, linalool: 1 %.

Eukalyptus Blue Mallee

Eukalyptus er en av de mest velkjente eteriske oljene, og blir omfattende brukt innen hudpleie, kosmetikk og medisin. Eukalyptusoljen er nesten universelt kjent som en av de aller beste ved luftveisplager.

Eukalyptus har en skarp og frisk aroma som de fleste kjenner igjen. Men visste du at det finnes mange forskjellige varianter av dette treet, og at de eteriske oljene har forskjellige bruksområder innen aromaterapi?
Aromateket tilbyr fire ulike eteriske oljer av eukalyptus, og felles for alle dem alle er deres rensende effekter på luftveiene og sterke antibakterielle egenskaper. Likevel har de også sine særegne kvaliteter, og det er viktig at man velger riktig olje til riktig formål.
Det høye nivået av 1,8-cineol – også kalt eukalyptol – i Blue Mallee gjør den kjempefin for hudpleie; akne, tette porer, sår og solbrenthet. Oljen er desinfiserende og rensende, og har de sterkeste antiseptiske egenskapene av de ulike eukalyptusoljene. 

Oljen av eukalyptus Blue Mallee er også velegnet mot ømme og vonde muskler, lindrende for vonde ledd, insektbitt, vorter og kløe. Som de andre variantene av eukalyptusolje, er den selvsagt også utmerket for luftveisproblemer.