Canarium luzonicum

Elemiolje

Aroma: Krydret, sitrus
Aromanote: Topp
Egenskaper: Antiseptisk, slimløsende, stimulerende, fordøyelsesfremmende, anti-inflammatorisk, sårlegende
Plantedel: Kvae
Farge: Lys gul
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: Limonen, elemol, a-felladren, elemicin
Familie: Balsamfamilien (Burseraceae)
Engelsk navn: Elemi
Land: Filippinene
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillert
Passer best sammen med: Kardemomme, kanel, ingefær, geranium, rose, lavendel, appelsin, sandeltre
Advarsel: Unngås under svangerskap og amming.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: limonene: 62 %

Elemi

Aromaen av elemi er skarp og sterk, og minner om sitrus og urter. Eterisk olje av elemi brukes først og fremst aromaterapeutisk ved luftveisproblemer som forkjølelse og ved tørr hoste, siden oljen er slimløsende. Elemiolje har gode effekter på huden, der den er sårlegende, desinfiserende og meget bra mot rynker og for aldrende hud. Du kan ganske enkelt ha noen dråper i uparfymert krem eller lotion og bruke den som en revitaliserende behandling over natten.

Elemiolje utvinnes av oleoresinet fra Canarium luzonicum, et tre som i likhet med frankincense og myrra en del av balsamfamilien. Lenge var «elemi» en samlebetegnelse på flere oleoresiner utvunnet fra ulike botaniske arter og fra forskjellige geografiske områder, men i dag henviser elemi til arten som vokser på Filippinene, og handles internasjonalt som Manila elemi.

Mentalt sies eterisk olje av elemi å virke styrkende og balanserende, og brukes ved meditasjon.