Copaifera officinalis

Copaibaolje

Aroma: Varm, søt, honning
Aromanote: Base
Egenskaper: Antiseptisk, vanndrivende, slimløsende, antibakteriell, sopphemmende, muskelavslappende, krampeløsende, betennelseshemmende.
Plantedel: Kvae
Farge: Mørk
Konsistens: Middels/tykk
Viktigste virkestoffer: Beta-Caryophyllen, α-bergamoten, α-copaen, β-bisabolen
Familie: Ertefamilien (Fabaceae)
Engelsk navn: Copaiba / Balsam copaiba
Land: Brasil
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen med: Pepper, romersk kamille, sjasmin, sandeltre, vanilje, frankincense, ylang-ylang
Advarsel: Unngås under svangerskap. Generelt trygg, men kan virke hudirriterende for enkelte.
Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: Ingen

Copaiba

Eterisk olje av copaiba er regnet av mange som det mest anti-inflammatoriske stoffet som er kjent, og har høyere effekt enn Ibuprofen eller kortison! Årsaken til dette er de ekstremt høye verdiene av beta-Caryophyllene (en form for terpentin) – mellom 55-60 % – som er den høyeste verdien av alle eteriske oljer. Virkningen av beta-Caryophyllene er at den sletter feilaktig informasjon i cellenes DNA som kan medføre til sykdom. De har også den samme funksjonen til hemoglobin ved at den transporterer oksygen til cellene.

Aromaterapeutisk har copaiba mange virkeområder; først og fremst er den en svært nyttig som et anti-inflammatorisk virkemiddel mot gikt og revmatisme. Dens smertedempende egenskaper gjør også at den er velegnet mot ledd- og muskelsmerter.

Eterisk olje av copaiba brukes også oralt mot fibromyalgi, MS og liknende sykdommer. Den er mild, og kan tas ved å helle en dråpe under tungen for effekt. Sjekk alltid med legen først.

Copaiba-oljen er også kjempefin til hudpleie, og brukes mot akne, psoriasis, strekkmerker, åreknuter og rynker. Copaiba øker hudens produksjon av kollagen, som igjen gjør huden strammere og mer elastisk.