Ocimum basilicum 

Basilikumolje

INCI: Ocimum Basilicum (Basil) Oil

Aroma: Skarp, krydret, medisinal
Aromanote: Topp
Egenskaper: Antibakteriell, antidepressiv, antiseptisk, sammentrekkende,  febernedsettende, krampeløsende, menstruasjonsfremmende, nervestyrkende, slimløsende, smertestillende, urindrivende
Plantedel: Blader
Farge: Lys/gyllen
Konsistens: Middels
Viktigste virkestoffer: Estragol (70–75 %) linalool (15–20 %)
Familie: Leppeblomstfamilien (Lamiaceae)
Engelsk navn: Sweet basil / basil
Land: India
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillert
Passer best sammen med: Appelsin, bergamott, frankincense, furu, geranium, isop, lavendel, lime, muskatsalvie, palmarosa, peppermynte, rosmarin
Advarsel: Unngås under svangerskap. Generelt trygg, men kan virke irriterende for enkelte.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: linalool: 62 %, eugenol: 15 %, limonen: 1 %, citronellol: 0,3 %, geraniol: 0,2 %.

Basilikum

Basilikum er en svært aromatisk urt som de fleste kjenner fra kjøkkenet, og som er omfattende brukt medisinelt i Østen, særlig innen Ayurveda, hvor den heter tulsi.

Basilikum er sammen med rosmarin den mest hukommelsesstimulerende eteriske oljen, og har en overlegen evne til å bringe klarhet og styrke på det mentale plan.

Basilikum har et vidt spekter av egenskaper, og har hjulpet mange mot stress, utmattelse, utbrenthet og hodepine.