Mer info – Eterisk olje av ashwagandha

Ashwagandha 

Ashwagandha eterisk olje er relativt ukjent for de fleste, men planten har en mange tusen år gammel rolle innen Ayurveda – det indiske helsefilosofiske systemet. Den kalles også «indisk ginseng», da den er en kraftig antioksidant og hjelper kroppens immunsystem til å bekjempe infeksjoner og sykdommer.

Aromaterapeutisk kan eterisk olje av ashwagandha brukes på en rekke områder. Dens kraftige og smerte- og betennelsesdempende egenskaper gjør den velegnet for behandling av revmatisme og vonde muskler.

For immunsystemet virker den avgiftende og antibakterielt, og øker produksjonen av hvite og røde blodlegemer og bekjemper frie radikaler.

Innen hudpleie bidrar det høye nivået av antioksidanter i den eteriske oljen av ashwagandha til å gi huden naturlig glød, samtidig som den motvirker rynker og leverflekker og gror forskjellige sår.

Ashwagandha motvirker også depresjon og stress, da den øker produksjonen av dopamin i hjernen, et kjemikalie som er essensielt for våre følelser av lykke og velvære, og kontrollerer våre søvnsykluser. Ashwagandhaens latinske navn – Withania Somnifera – der «somnifera» betyr søvndyssende, gir et hint om at den også brukes for å behandle søvnløshet.