Citrus sinensis

Appelsinolje

Aroma: Ferskpresset appelsinjuice
Aromanote: Topp
Egenskaper: Antibakteriell, antidepressiv, antiseptisk, sammentrekkende, oppfriskende, sedativ (mild), sopphemmende
Plantedel: Skall
Farge: Gul/oransje
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: Limonene, myrcene
Familie: Rutefamilien (Rutaceae)
Engelsk navn: Orange
Land: Spania
Ekstraksjonsmetode: Kaldpresset
Passer godt sammen med: Krydderurter (særlig kanel, kardemomme, pepper, muskatnøtt og nellikspiker), sedertre, frankincense, ingefær, sandeltre
Advarsel: generelt trygg, men brukes med forsiktighet under svangerskap. 

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: limonene: 94,6 %, linalool: 0,24 %

Virkestoffer:

Limonene: 94,6%

Myrcene: 1,70%

Sabinene: 0,63%

Alpha-pinene: 0,54%

Linalool: 0,24%

Appelsin

Appelsin har en lukt som er godt likt av alle, og blant de mest populære eteriske oljene. Innen aromaterapien brukes appelsinens rensende og stimulerende egenskaper for å stimulere lymfesystemet, behandle ødem (vann i kroppen) og appelsinhud, og som en generelt avgiftende olje. Den er nyttig i massasjeolje mot dårlig fordøyelse, stress og en overarbeidet lever.

Appelsinaromaen virker både både oppløftende og beroligende på sjelen, og har en varmende og oppmuntrende effekt på humøret. Oljen er også av de beste til å roe ned krakilske eller urolige barn, en veldig fin olje å bruke på barnerommet når det er leggetid, for eksempel. Fin i kombinasjon med mandarin, som også har en veldig «barnevennlig» aroma.

Aromateket tilbyr to forskjellige varianter av appelsin; søtappelsin og bitterappelsin. Forskjellen er hovedsakelig aromaen, hvor søtappelsin er varmere og søtere, mens bitterappelsin ligner litt mer på grapefrukt; en mer tørr og bitter aroma. I tillegg selger vi appelsin 10-fold, en ekstremt konsetrert appelsinolje som er ment til såpe -og hudpleieproduksjon (men brukes ikke aromaterapeutisk).

Personlige preferanser avgjør hvilken man velger å bruke.