Engkarseolje 

Engkarseolje er nok ukjent for de fleste her til lands, men på den andre siden av Atlanteren - hvor den heter «Meadowfoam seed oil» - er den manges favoritt innen naturlig hudpleie. Oljen blir utvunnet fra frøene til planten engkarse, som vokser i Nordvest-USA og -Canada.

Dette er en svært unik olje, og blir av flere terapeuter betraktet som den mest fuktighetsgivende av alle oljer. Stadig flere oppdager oljens gunstige effekter, og dens popularitet er sterkt økende. Grunnet dens høye innhold av antioksidanter og fuktighetsgivende egenskaper, er den førstevalget for mange i produkter for aldrende hud. Den er meget effektiv mot rynker, fine linjer rundt øynene og arret hud. Den er også fin å bruke på strekkmerker.

Med sin særegne komposisjon (98 % lange fettsyrer), er den én av de mest stabile baseoljene, og har derfor svært lang holdbarhet, og kan tilsettes andre oljer for å forlenge holdbarheten. Denne oljen er rik på vitamin E, en effektiv antioksidant. Oljens komposisjon minner om jojoba, og effekten på huden er lignende – den absorberes lett, og etterlater ikke en oljete følelse.

Engkarseolje er nærmest luktfri, og er derfor utmerket for bruk i aromaterapi, der den brukes som både massasjeolje og som hudolje, da den binder eteriske oljer til huden som få andre oljer. I sjampo gir den skinnende hår og er svært fuktighetsgivende for tørt og skjørt hår. Den er et godt virkemiddel mot tørr hodebunn og flass. Den er meget anvendelig som massasjeolje. Engkarseolje er svært drøy, så det er rikelig med noen dråper for å dekke et stort område. En skikkelig «superolje»!