Mer info – Echiumolje

Echiumolje

Echiumolje er en superrik kilde til fosfolipider, fettsyrer med ekstremt fuktighetsgivende egenskaper. Omtalt som en gave for tørr, eksem-plaget hud.

Echiumolje er en av planteoljene med høyest andel av omega 6-fettsyren gammalinolensyre (GLA) (12 %), som er særlig nyttig for å lindre psoriasis, eksem og andre hudlidelser [1]. Den er også den rikeste kilden til stearidonsyre (SDA), en kortkjedet omega-3 fettsyre som bekjemper hudbetennelser. Echium inneholder 14 % SDA, den eneste andre kommersielle kilden er solbærolje, med 2 % SDA). I tillegg har den høye verdier av en annen omega-3-fettsyre: alfalinolensyre (30 %).

Når den masseres inn i hodebunnen, så stimulerer echiumolje blodsirkulasjonen, fremmer hårvekst og motvirker tørr hodebunn. Echium-olje er et fint middel for å motvirke den uttørkende effekten de fleste sjampoer har (husk at nesten all kommersiell sjampo ikke er laget av ekte såpe, men ligner mer på flytende oppvaskmiddel).

Echium ble brukt i oldtiden av grekerne for å lege sår og betennelser, men har fått en renessanse etter at fordelene med omega-fettsyrer ble oppdaget.

Echiumolje i hudpleie

  • Bidrar til regenerering av huden – glatter rynker og fine linjer.
  • Virker dypt mykgjørende og hudreparerende på cellenivå
  • Har betennelsesbekjempende egenskaper bidrar til å holde sensitiv hud i ro
  • Har evnen til å hindre hudskader fra UV-stråling
  • Fremmer produksjonen av kollagen

Du finner echium i meget dyre luksusoljer, og oss bekjent er Aromateket foreløpig den eneste nettbutikken i Norge selger denne utsøkte hudoljen.

Kilder og referanser

[1]: Dietary supplementation of gamma-linolenic acid improves skin parameters in subjects with dry skin and mild atopic dermatitis (åpnes i nytt vindu).