Mer info – Druekjerneolje

Økologisk, kaldpresset druekjerneolje 

Druekjerneolje er en av de mest antioksiderende oljene, og kan brukes på alle typer hud. Oljen er svært lett, opptas godt av huden, tetter ikke igjen hudporene og etterlater seg ikke en «fettete» følelse. Druekjerneolje brukes i en lang rekke forskjellige hudpleieprodukter: fuktighetskremer, såper, sjampo, balsam og lotion.

Økologisk, kaldpresset og uraffinert druekjerneolje er atskillig dyrere enn konvensjonell olje – men er da fri for giftstoffer. Som andre uraffinerte oljer har den en distinkt lukt som enkelte reagerer på, men dette er helt naturlig.

Druekjerneolje er rik på vitamin E, som beskytter huden mot frie radikaler, øker produksjonen av kollagen, og gir en bedre hudtone. En av de mest spesielle egenskapene ved druekjerneolje, er de høye verdiene av de ekstremt antioksiderende proanthocyanidiner – tanniner som beskytter planter og trær mot nedbrytning via sopp og bakterier.[1] Disse gir vin den snerpete (astringerende) smaken.

Forskning på proanthocyanidiner viser sterke virkninger på helsen – omtales som «offensive og defensive molekyler»: antioksiderende, krefthemmende, antidiabetiske, nevrobeskyttende og antimikrobielle. De virker også beskyttende mot UV-stråler, og gir en lysere og mer jevn hudtone.

Druekjerneolje har også høye verdier linolsyre (en flerumettet omega-6-fettsyre), som er spesielt velegnet for uren og fet hud, et godt virkemiddel mot akne. Druekjerneolje passer godt sammen med rensende og antimikrobielle eteriske oljer som for eksempel frankincense, muskatsalvie, søt timian, oregano, sitrongress, tetre, manuka, rosmarin, gulrotfrø, sitron.

Med sine sopphemmende egenskaper er druekjerneolje et godt utgangspunkt for å behandle fot- og neglesopp, god i kombinasjon med eteriske oljer som sitrongress, palmarosa, sitronellegress, geranium, timian, oregano, rosmarin, tetre, nellikspiker, peppermynte og lavendel.

Kilder og referanser

[1] https://snl.no/tanniner