Aprikoskjerneolje

Aprikoskjerneolje er en av de letteste hudoljene og en av de aller mest velegnete oljene for fet hud eller hud som er rammet av akne. Egenskapene ligner mandeloljens – som den er i slekt med, og er det beste alternativet til mandelolje for de som har nøtteallergi.

Aprikoskjerneolje er en fuktighetsgivende olje som også passer godt til sensitiv eller moden hud, og en av de mest velegnede massasjeoljene, da den opptas godt av huden og ikke etterlater seg oljerester.

Aromatekets aprikoskjerneolje er tilsatt 0,5 % vitamin E, dette er for å forlenge den forholdsvis korte holdbarhetstiden. Oppbevares kjølig etter åpning.

Innen tradisjonell kinesisk medisin og det indiske helsesystemet Ayurveda har aprikoskjerneolje blitt anvendt for å behandle stive og verkende ledd, ødemer, verkebyller og andre hudproblemer.

Innen hudpleie brukes aprikoskjerneolje spesielt som en naturlig sminkefjerner, som en lett olje for aknerammet hud, som ansiktsolje for å motvirke mørke ringer under øynene, fine rynker og som et fuktighetsgivende middel.

Du finner aprikoskjerneolje i mange ulike hudpleieprodukter, som massasjeoljer, håroljer, leppepomader, lotion, kremer, badeprodukter, sjampoer og ansiktsoljer.