Tilia cordata 

Absolutt av lindeblomst, lindeblomstolje

Aroma: Varm, søt, floral, honning
Aromanote: Middels
Egenskaper: Krampeløsende, hostedempende, urindrivende, bløtgjørende (oppmykende på huden), nervestyrkende, beroligende, migrene, insomni (søvnløshet)
Plantedel: Blomster
Farge: Mørk/grønn
Konsistens: Medium
Viktigste virkestoffer: Linalol, farnesol, benzylsalisylat, gerianol, kanelalkohol, eugenol
Familie: Lindefamilien (Tiliaceae)
Engelsk navn: Linden / Lime tree
Land: Frankrike
Ekstraksjonsmetode: Løsemiddelekstrahert (heksanfri)
Passer godt sammen medBergamott, benzoin, sitronella, frankincense, ingefærgrapefrukt, sjasmin, lavendel, neroli, palmarosa, rose, ylang-ylang.
Advarsel: Generelt trygg (ingen skadelige virkninger så langt påvist).

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: linalool: 8 %, farnesol: 7 %, benzyl salicylate: 3 %, gerianol: 3 %, cinnamyl alcohol: 2,5 %, eugenol: 2 %.

Lindeblomst

NB! denne batchen har en merkbar annerledes aroma enn forrige batch; den er dypere og mørkere, mer maskulin og kompleks, en te-aktig undertone og mindre søtlig enn forrige batch - den minner mer om en ferdig parfyme - egner seg best til eksklusive hudpleieprodukter eller kosmetikk. 

Som alle absolutter er den ekstremt konsentrert. Ublandet er aromaen nydelig, men kompleksiteten kommer til sin rett når den blandes ut. I motsetning til mange absolutter renner den godt og er lettere å blande med olje (lipofil). Den blir lett overveldende, så bruk den nøysomt. 1-2 dråper per 5 ml er tilstrekkelig.

Lindeblomst benyttes i luksusparfymer og eksklusiv kosmetikk. Aromaterapeutisk er den mest brukt for sine beroligende og stressdempende egenskaper som gjør at man slapper heeelt av. Ypperlig til et avslappende bad og massasje. At den er hjelpsom for hudproblemer som eksem eller tørr er også et pluss.