Rose

Rose kalles «blomstenes dronning», og dette reflekteres i blomstens status innen aromaterapi også. Grunnet kostnadene er eterisk olje av rose ikke like mye solgt som lavendel, men den er likevel en av de beste allround oljene.

Eterisk olje av rose er en olje som har sterke feminine kvaliteter, som vises i bruksområdene innen aromaterapi, der den har en rekke effekter på kvinners fysiske og psykiske helse. Rose blir særlig brukt i massasjeoljer. På livmoren virker roseolje rensende, regulerende og styrkende, og den regulerer menstruasjonssyklusen.

Innen aromaterapi blir rose spesielt brukt for det emosjonelle plan: en potent antidepressiva, brukt ved slitsom PMS, fødselsdepresjon, sorg, usikkerhet, o.l. Ved problemer tilknyttet reproduksjon og seksualitet, er rose ofte førstevalget.

Eterisk olje av rose er ekstremt konsentrert, og skal først blandes ut med olje før man kan karakterisere lukten. Som forresten er fantastisk, selvfølgelig.

Hydrodestillert roseolje er ikke like intens som CO2 eller absolutt-variantene, men er mye lettere å jobbe med innen hudpleie, da den er tyntflytende og blander seg godt med baseoljer.