Tradisjonell anvendelse

Tidligere ble petitgrain-oljen utvunnet fra små, umodne appelsiner på størrelse med kirsebær, herav navnet petit grains, «små korn». Eterisk olje av petitgrain har blitt anvendt i kosmetikk og parfyme siden 1800-tallet.

Visste du at?

Eterisk olje av petitgrain blir brukt som en smakstilsetning i mange drikker og konfekter.

Oljen av petigrain er én av tre oljer som blir utvunnet fra appelsintreet. Neroli (blomstene) og appelsin (skallet) er de to andre.