Tradisjonell bruk

Neroliolje er blitt brukt i fortiden på samme måte som den eteriske oljen brukes i dag – for å motvirke nervøsitet og depresjon, fordøyelsesproblemer, sår hals, som beroligende middel og mot søvnløshet. Lang tradisjonell bruk i det indiske helsesystemet Ayurveda.

Visste du at?

Navnet neroli stammer antakelig fra en viss Anne-Marie de la Tremoille, grevinne av Nerola i det 16. århundre, som brukte neroli til å parfymere hanskene og badevannet. Hennes hanskeparfyme ble meget populær, og slike duftende hansker var kjent som guanti di Neroli.

I Kina – hvor appelsintreet kommer fra – hadde allerede appelsinblomstene blitt brukt i lang tid i kosmetikk.

For å lage en liter neroliolje går det med 2000 kg appelsinblomster.

Søte og bitre appelsintrær er nesten identiske, bortsett fra at bitterappelsin har et lite ekstra løvblad, som former et perfekt formet hjerte når det legges flatt.

Appelsinblomster ble brukt i brudebuketter og -kranser for å motvirke nervøsitet og anspenthet hos brudeparet før de trakk seg tilbake til ekteskapssengen.

Søtappelsin (Citrus aurantium var. dulcis) brukes også for å lage neroli, og kalles portugisisk neroli eller neroli petalae, men søtappelsinolje har en svakere aroma og anses som av lavere kvalitet.