Tradisjonell anvendelse

Lime har evnen til å stimulere produksjonen av hvite blodlegemer, som forsvarer kroppen mot infeksjoner. Dette er verdifullt i behandlingen av overfladiske sår og infeksjoner.

Der lime vokser, blir den ofte brukt som et middel mot «alt», og særlig mot infeksjoner. Lime ble brukt for feber, forkjølelser, malaria og tyfus, og er en velkjent remedie i kinesisk og ayurvedisk medisin.

Visste du at?

Denne varianten av lime heter også «key lime». Den er mindre, har flere frø, høyere syrlighet, sterkere aroma og tynnere skall enn den vanligste varianten, persisk lime (Citrus × latifolia). Key lime blir verdsatt for sin unike smak i forhold til andre lime-typer. Navnet kommer fra sin forbindelse til Florida Keys, der den er en ingrediens i Key lime pie.

Et noe nedsettende ord for briter var limey, som henviser til at britiske sjømenn fra 1700-tallet spiste sitrusfrukter for å unngå skjørbuk.

Båter som fraktet lime, ble kalt «lime cruisers».