Tradisjonell anvendelse

Kanel er beskrevet innen kinesisk plantemedisin fra 2700 år f.Kr. Planten ble importert til Egypt og videre til Europa, der både grekere og romere brukte den for å fremme fordøyelsen, tilsetning til vin, som afrodisiakum og som bedøvende middel under fødsler.

Innen asiatisk plantemedisin har kanel mange anvendelsesområder, deriblant forkjølelse og influensa, fordøyelsesbesvær, problemer knyttet menstruasjon, revmatisme og nyreproblemer.

Visste du at?

Det greske ordet Kinnamon betyr «rør» eller «pipe».

Da den store europeiske ekspansjonen begynte på 1500-tallet, var kanel det mest ettertraktede krydderet. Et av krydderne Columbus reiste vestover for å finne.

Kanel hjelper diabetikere (type 2) å metabolisere sukker bedre. Studier viser at 1/8 teskje kanel tredobler insulineffektiviteten.

Nero krevde at all kanelen i Roma skulle brennes på begravelsesbålet til sin andre kone (som han selv hadde myrdet). Dermed forsvant et års forråd av kanel i Roma.

Nederlenderne, som kontrollerte Ceylon (Sri Lanka) og landets kanelproduksjon, brant hele forrådet i 1760 for å holde prisene oppe. Hendelsen ble omtalt i mange år etterpå, ettersom hele Nederland i dagevis var dekket av en kanelduftende røyk.

Kanel har sterke sopphemmende egenskaper, og er en av de få urtene som effektivt bekjemper candida.

Planten er en av ingrediensene i den hellige salvesesoljen gitt til Moses av Gud i Bibelen.