Tradisjonell anvendelse

Dill har alltid vært populært som krydder og fordøyelsesfremmende middel. Romerne tygget dillfrø for å fremme fordøyelsen.

Frøenes antimikrobielle egenskaper egnet seg godt for å konservere mat.

Ellers er dill blitt brukt mot søvnløshet, forkjølelse, feber, diaré, dysenteri.

På det emosjonelle plan er dill blitt brukt mot panikkanfall, overveldende følelser og tristhet.

Visste du at?

Dill er opprinnelig et nordisk ord (dylle betyr «å berolige»), og ble brukt bl.a. mot søvnløshet. Artsnavnet graveolens kommer fra de latinske ordene gravis og olere, som betyr «tung» og «lukte». Sterkt duftende, med andre ord.

Grekerne og romerne betraktet dill som et symbol på helse og rikdom, og bar kvister med dill som beskyttelse mot forbannelser. Hippokrates brukte den som en munnrensende middel. Karl den store beordret tilstedeværelsen av dill ved alle måltider for gjester som fråtset for mye. Det skyldes dills karminative (fordøyelsesberoligende) egenskaper.