Tradisjonell anvendelse

Appelsinens høye verdier av vitamin C ble utnyttet av kineserne for å bekjempe problemer i luftveiene, som forkjølelse og hoste. De brukte den også for å behandle anoreksi og fordøyelseskramper, og som et fordøyelsesfremmende middel.

Den oppløftende lukten av appelsin ble i Østen brukt som et middel mot melankoli.

Visste du at?

Sannsynligvis er appelsin opprinnelig en kinesisk frukt, nevnt i dokumenter fra 2400 f.Kr. Navnet appelsin kommer da også fra «kinesisk eple», på tysk apfel de sine. En annen navnevariant er naranja, som betyr "oransje" på arabisk. 

Søt appelsin er ikke en naturlig variant, men en krysning mellom mandarin og pomelo.

Appelsin ble innført fra Kina av portugiserne til Europa i 1520. Bitter appelsin ble imidlertid innført allerede i det 9. og 10. århundre av araberne (Sicilia og Andalucia). 

70 % av alle sitrusfrukter som blir produsert, er appelsiner. I dag er det Brasil som er verdens største produsent, med USA på andre plass.

Verdens mest omsatte eteriske olje; appelsin står for ca. 10% av markedet.