Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Forskjell på roseoljene

Aromatisk er det tydelig forskjell mellom roseoljene

Rose damask dyrkes stort sett i Bulgaria og Tyrkia, hvor særlig «rosenes dal» (Rozovodalen) i Bulgaria er kjent for sin utsøkte kvalitet.

Rose centifolia er litt dyrere siden den gir mindre eterisk olje og dyrkes hovedsakelig i Marokko og Egypt. Kalles også Marokkansk rose, Provencerose og kålrose (cabbage rose) grunnet den tette blomsterstrukturen.

Eterisk olje av rose er en olje som har sterke feminine kvaliteter, som vises i bruksområdene innen aromaterapi, der den har en rekke effekter på kvinners fysiske og psykiske helse. Rose blir særlig brukt i massasjeoljer. På livmoren virker roseolje rensende, regulerende og styrkende, og den regulerer menstruasjonssyklusen. Rose virker så avslappende på muskulatur, at man bør unngå å massere den på mage/underliv i tidlig graviditetsfase (første 4 mnd).

Innen aromaterapi blir rose spesielt brukt for det emosjonelle plan: en potent antidepressiva, blir brukt ved strevsom PMS, fødselsdepresjon, sorg, usikkerhet, og lignende. Ved problemer tilknyttet reproduksjon og seksualitet, er rose ofte førstevalget.

Eterisk olje av rose er ekstremt konsentrert, og skal først blandes godt ut med olje før man kan karakterisere lukten. Og lukten er forresten er fantastisk, selvsagt!