Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
- 10 %
På lager
Utsolgt

Lavendel angustifolia High Altitude eterisk olje

PRODUKTTYPE: Eterisk olje

89,00 kr80,10 kr

Du sparer: 8,90 kr (10 %)

5 ml
10 ml
30 ml

Skynd deg, kun 22 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Les mer
PRODUKTINFORMASJON

Lavendel angustifolia High Altitude

Lavendel «high altitude» eterisk olje vokser og produseres over 800 moh. i det sørlige Frankrike.

Høytvoksende lavendel har særdeles høye verdier av linalyl acetat, en ester som både gir lavendelolje en søt og blomsteraktig aroma - dessuten virker linalyl acetat beroligende, søvnfremmende og motvirker stress.

Hvis du først og fremst kjøper lavendelolje for å påvirke sjel og sinn, så er dette førstevalget.

Høytvoksende fransk lavendel

Aroma: Svært søt, varm, fruktig, blomster
Aromanote: Middels
Egenskaper: Betennelsesdempende, antiseptisk, antiviral, antibakteriell, avslappende, blodtrykksenkende, fordøyelsesfremmende, galledrivende, insektavvisende, krampedempende, magestyrkende, menstruasjonsregulerende, nervestyrkende, slimhinnesammentrekkende, smertedempende, sopphemmende, sårhelende
Plantedel: Blomster
Farge: Klar
Konsistens: Tynn/middels
Viktigste virkestoffer: Linalyl acetat (42,8%), linalool (39,4%)
Familie: Leppeblomstfamilien (Lamiaceae)
Engelsk navn: English lavender
Land: Frankrike
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer best sammen med: De aller fleste, men spesielt geranium, furu, merian, muskatnøtt, muskatsalvie, sedertre, alle sitrusoljer
Advarsel: Generelt trygg
Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: linalool 39,4 %, limonene: 1,3 %.

OBS! Batch 002 sier at best før er 04/2024 på flasken på 5 ml, riktig dato er som det står på flasket på 10 ml, som er 04/2025.

Les mer

Lavendeloljer

Lavendel er uten tvil den mest populære eteriske oljen. Bruken av lavendel strekker seg tilbake mange tusen år, og den eteriske oljen har svært varierte bruksområder. Lavendelolje er smertestillende, sårlegende, antibakteriell, beroligende, magestyrkende og antidepressiv, for å nevne noen. En av få oljer man kan bruke ublandet på huden. Eterisk olje av lavendel brukes for øvrig til nær sagt alle typer hudproblemer: eksem, psoriasis, brannskader, dermatitt, akne og sår. 

Aromaterapeutisk bruk

Merk at lavendel 40/42 ikke brukes aromaterapeutisk.

  • Hudpleie: Akne, allergier, fotsopp, blemmer, brannsår, flass, dermatitt, øreverk, eksem, inflammasjoner, insektbitt, lus, psoriasis, ringorm, skabb, sår, solbrenthet
  • Sirkulasjon, muskler og ledd: Lumbago (hekseskudd), muskelsmerter, revmatisme, gikt, forstuinger
  • Åndedrettssystemet: Astma, bronkitt, katarr, dårlig ånde, halsbetennelse, hoste
  • Fordøyelsessystemet: Magekramper, kolikk, dyspepsi (fordøyelsesbesvær), flatulens, kvalme
  • Urogenitalssystemet: Urinveisinfeksjon, dysmenoré (menstruasjonssmerter), vaginal utflod
  • Immunsystemet: Influensa og generelt styrkende
  • Nervesystemet: Depresjon, hodepine, stress, anspenthet, søvnløshet, sjokk

Aromaterapeutiske tips

Oljebrennere/diffusere

Lavendelolje blir brukt mot allergier, depresjon og emosjonell ubalanse, nervøsitet, svimmelhet, søvnløshet.

Oljen er også insektavvisende, velegnet for barn og fin å bruke på soverommet, da den gir ro og bedrer nattesøvnen.

Massasje og bad

  • Muskel og leddsmerter, allergier, fordøyelsesplager, hodepine, søvnløshet, emosjonell ubalanse, stress, sårskader, utmattelse.
  • I varme bad kan eterisk olje av lavendel bl.a. hjelpe mot ømme muskler (avslappende) og luftveisproblemer. Virker da også beroligende, hvilket er viktig ved astma.
  • Ved forkjølelse kan man massere noen få dråper på halsen (ved hoste), eller over øyenbrynene og på siden av nesen ved bihulebetennelse.
  • Ved hodepine kan man prøve å massere noen dråper inn i tinningene, enten alene eller med peppermynte. Hvis dette ikke hjelper, prøv med kaldt omslag over pannen eller nakken.
  • Lavendelolje kan lindre menstruasjonssmerter: masser den på magen/underlivet, eller bruk den i varmt omslag.
  • For barn: brukes mot kolikk, sinne, søvnløshet og mindre infeksjoner. Fin i badevannet, husk små doser!

Hudpleie

Nyttig mot brannsår og solbrenthet, virker legende og cellefornyende.

Oljens betennelseshemmende, antibakterielle og antiseptiske egenskaper gjør at den anvendes mot dermatitt, eksem, psoriasis og akne.

Særlig effektiv i kombinasjon med bergamott. Kan brukes rent på insektbitt.

Tradisjonell anvendelse

Lavendel kommer fra det latinske lavare, som betyr «å vaske». Dette fordi den ble omfattende brukt av romerne i deres bad, både på grunn av dens gode lukt og antiseptiske egenskaper. Før man begynte å bruke såpe, vasket man seg med lavendelvann.

Planten var høyt verdsatt av romerne, som spredte den over Europa under sitt imperium. Lavendelblomster ble strødd i hjemmet, både for å holde insekter unna og for å rense luften. Den dag i dag anvendes lavendelblomster/eterisk olje i klesskap som møllmiddel.

Visste du at?

Lavendel startet den moderne aromaterapien da den franske kjemikeren René Gattefossé i 1910 brant hendene sine stygt under en eksplosjon sitt laboratorium, hvorpå gassgangren raskt utviklet seg (25 % dødelighet). Etter en behandling med lavendelolje var han på bedringens vei neste dag.

Kleopatra var besatt av lavendel, og hun brukte den visstnok for å forføre Marcus Antonius. Det er velkjent at hun badet i melk, men visste du at hun blandet lavendel i badene sine? De samme gjaldt Ludvig XIV, «Solkongen».

Dronning Elizabeth I drakk lavendel-te hver kveld for god søvn.

De velkjente store, rullende åkrene med lavendel fra Provence er med all sannsynlighet lavandin, en krysning mellom angustifolia og latifolia (spiklavendel) som gir 4–5 ganger mer avkastning, og som ofte blandes med angustifolia eller syntetisk linalool og linalylacetat. 

Angustifolia kvalitetsolje produseres stort sett over 800 moh. i Frankrike, mens lavandin og spiklavendel dyrkes i lavlandet. Lavendel angustifolia «high altitude» eterisk olje vokser og produseres mellom 1200-1500 moh. i det sørlige Frankrike.

Det finnes mange billige lavendeloljer på markedet, og årsaken til de lave prisene på lavendel angustifolia er at den er en av de mest forfalskede og utblandede oljene på markedet – det selges ca. 20 ganger mer fransk «angustifolia» enn det faktisk produseres i Frankrike. Vi må tilføye at franske leverandører av eteriske oljer regnes som svært seriøse, og at forfalskningen av angustifolia nesten utelukkende skjer utenfor landets grenser.

Angustifolia betyr «smalbladet», mens spiklavendel har suffixet latifolia, som betyr «bredbladet».

Større behov?

ETERISKE OLJER I STORE FLASKER

Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

Vi har også

ABSOLUTTER OG CO2-OLJER

ØKOLOGISKE ETERISKE OLJER

TIL SÅPELAGING OG MER

DUFTOLJER

Lavendel angustifolia High Altitude eterisk olje - Aromateket

Lavendel angustifolia High Altitude eterisk olje

89,00 kr80,10 kr
5 ml
10 ml
30 ml