Hot
Ny
Utsolgt

Palmarosa eterisk olje (økologisk)


PRODUKTTYPE: Eterisk olje

89,00 kr

Skynd deg, kun 6 igjen på lager!

10 ml
30 ml

⏳ Salget avsluttes om {timer}

Kjøp for 1.000,00 kr og få gratis frakt
PRODUKTINFORMASJON
Les mer
PRODUKTINFORMASJON

Cymbopogon martinii var. motia

Palmarosaolje

Aroma: Søt, floral, hint av rose
Aromanote: Middels
Egenskaper: Antiseptisk, antibakteriell, sårhelende, fordøyelsesfremmende, feberdempende, stimulerende (fordøyelse, sirkulasjon), styrkende, sirkulasjonsfremmende, luftveisproblemer.
Plantedel: Gress
Farge: Klar
Konsistens: Tynn
Viktigste virkestoffer: Gerianol, linalool, farnesol
Familie: Gresssfamilien (Poaceae)
Engelsk navn: Palmarosa / Indian geranium / Rosha grass
Land: India
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillasjon
Passer godt sammen medBergamott, geranium, lime, rosmarin, ylang-ylang.
Advarsel: Unngås under svangerskap. Kan virke hudirriterende.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: gerianol: 81,2 %, linalool: 2 %, farnesol: 1,25 %

Virkestoffer

  • Geraniol: 81,2 %
  • Linalool: 2,06 %
  • β-carophyllene: 1,61 %
  • trans-β-ocimene: 1,48 %
  • Farnesol: 1,25 %
Les mer

Palmarosa

Palmarosas popularitet er stadig økende innen aromaterapi, da den viser seg å ha utmerkede egenskaper for huden og smertefulle og stive muskler, samtidig som den har en oppklarende og stimulerende effekt på humøret. Aromaen, som er søt og kan minne litt om roser, gjør den populær i hudpleie og parfymer. 

Palmarosa er beslektet med bl.a. sitrongress og ingefærgress. Felles for disse plantene er at de ser temmelig stusslige ut, en klump med forvokste gresstrå. Men hvis uttrykket «å gjøre gull av gråsten» skal ha noen plass innen aromaterapien, så må det være denne gjengen. Disse plantene kalles «naturens imitatorer», da de inneholder elementer fra sjeldnere og mer dyrebare planter. Der f.eks. sitrongress minner om sitron (med sine store mengder limonen), inneholder palmarosa store mengder gerianol, og har derfor blitt brukt for å utblande rose og geranium. Kalles da også «indisk geranium». 

    Aromaterapeutisk bruk

    • Hudpleie: Akne, dermatitt, hudinfeksjoner, arr, kutt og sår, rynker, hudbehandling (fuktighetsgivende, celle-regenererende, talgregulerende)
    • Fordøyelsessystemet: Anoreksi, dårlig fordøyelse (atoni), tarminfeksjoner
    • Nervesystemet: Nervøs utmattelse, stress

    Aromaterapeutiske tips

    Oljebrennere/diffusere

    • Brukes til rekonvalesens, da den motvirker utmattelse og tretthet, nervøsitet og stress, samtidig som den virker oppklarende og oppkvikkende på humøret.
    • Palmarosa har også antivirale, antiseptiske og antibakterielle egenskaper, så den renser luften samtidig.

    Bad/massasje

    • Eterisk olje av palmarosa brukes på de samme områdene som nevnt ovenfor
    • Palmarosa har i bad/massasje også en positiv effekt på fordøyelsessystemet, og fremmer hudens helse.
    • Prøv med fem dråper i en teskje baseolje, og masser inn i tinningen, skuldrene eller bak ørene for en følelse av velvære.

    Hudpleie

    • Palmarosa virker fuktighetsgivende i hudkremer, noe som er viktig for å beskytte mot rynker.
    • Oljen av palmarosa bekjemper også infeksjoner og arr, og balanserer hudens produksjon av sebum, noe som er viktig for dens elastisitet og mykhet.
    • Palmarosa er også celleregenerende, og er meget bra for sliten eller aldrende hud. Spesielt bra for tørr hud.

      Tradisjonell anvendelse

      I østlig plantemedisin ble palmarosa brukt for å fremme sunn fordøyelse. Palmarosa har en fremtredende plass i ayurvedisk medisin, der den kalles rohisha. Planten blir brukt innvortes mot lufveisproblemer og dårlig fordøyelse, og utvendig mot revmatisme og muskel- og nervesmerter.

      I India tilsettes palmarosa maten for å drepe parasitter og bakterier. Palmarosa er også et effektivt middel mot insekter.

      Palmarosa blir også brukt innen hudpleie og kosmetikk, da som parfyme.

      Visste du at?

      Palmarosa ble også kalt «indisk geranium» eller «tyrkisk geranium» tidligere, ettersom den har lignende lukt. Palmarosaolje ble brukt for å tynne ut den atskillig dyrere roseoljen, noe som også blir gjort i dag, dessverre.

      Palmarosa-planten ble brukt av egypterne som røkelse i religiøse seremonier. 

          Gratis frakt.

          For alle bestillinger over 1000,- kr. Vi sender med Bring. Pakke i postkassen fra 65,- kr.

          Betalingsmåter.

          Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, forskuddsbetaling til bank, faktura 14 dager (kun godkjente bedrifter).

          Angrerett og retur.

          Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager fra du mottok dem.

          Palmarosa eterisk olje (økologisk)

          Palmarosa eterisk olje (økologisk)

          89,00 kr
          10 ml
          30 ml