Gratis frakt.

Vi spanderer billigste fraktmåte når du handler for over 1000,- kr. Vi sender ikke til Svalbard. Pakke i postkassen fra 69,- kr.

Betalingsmåter.

Visa, MasterCard, Vipps, Klarna, faktura (kun godkjente bedrifter), forskuddsbetaling til bankkonto.

Angrerett og retur.

Du kan returnere uåpnede varer innen 14 dager. Vi kan kansellere en feilpriset ordre. 2 års garanti. Klikk for full tekst.

Trender
Ny
På lager
Utsolgt

Ambrette eterisk olje

PRODUKTTYPE: Eterisk olje

299,00 kr

2,5 ml
5 ml

Skynd deg, kun 15 igjen på lager!

⏳ Salget avsluttes om {timer}

PRODUKTINFORMASJON
Mer info
Sikkerhet og advarsler
PRODUKTINFORMASJON

Abelmoschus moschatus Medik

INCI: Hibiscus Abelmoschus Seed Oil
CAS: 84455-19-6
Land: India
Batch: 002
Best før: 08/2027 eller 2 år etter åpning

Ambretteolje er det plantebaserte alternativet til musk (populær duft i luksusparfymer som tidligere ble utvunnet fra duftkjertlene til moskushjorten). Den nydelige og beroligende aromaen er utmerket for nervesystemet; stress, nervøsitet, angst. Virker avslappende og smertedempende på vonde muskler, øker blodsirkulasjonen.

Ambrette

Aroma: Musk, søt, tre, floral
Aromanote: Base
Aromaterapeutisk bruk og egenskaper: Krampeløsende, afrodisiakum, stimulerende, hormonbalanserende, sirkulasjon, muskelavslappende, angst- og stressdempende
Plantedel: Frø
Farge: Lys gul
Konsistens: Medium     
Viktigste virkestoffer: E-Farnesylacetat, farnesol, ambrettolide
Familie: Kattostfamilien (Apiaceae)
Engelsk navn: Abelmosk, ambrette, annual hibiscus, musk mallow
Ekstraksjonsmetode: Dampdestillert
Passer best sammen med: Amyris, rose, neroli, sandeltre, bergamott, gulrotfrø, sedertre, frankincense, einer, lavendel, mandarin, myrra, appelsin, patchouli, peppermynte, gran.

Dette produktet inneholder (i prosent) av de 26 ingrediensene i det 7. tillegget i EUs kosmetikkdirektiv 76/768/EEC tillegg 3: Farnesol: 5 %, linalool: 1 %.

Mer info

Ambrette

Ambretteolje er det plantebaserte alternativet til musk (populær duft i luksusparfymer som tidligere ble utvunnet fra duftkjertlene til moskushjorten). Oljen brukes grunnet sin svært komplekse aromatiske profil – rik, søt, musk, floral med en dyp, sensuell undertone.

Selv om ekte ambretteolje koster 30 ganger mer enn den syntetiske varianten, som brukes i luksusparfymer (f.eks. Dior Homme: Intense, Calvin Klein: Beauty og Le Labo: Ambrette 9), så er ekte vare overlegen i aroma og kompleksitet.

Ambretteolje er et must for de som liker å blande sine egne parfymer. Spesielt velegnet i maskuline parfymer.

Ved bruk til parfyme, så bør aromaen få noen dager til å utvikle seg i blandingen. Ambrette brukes forsiktig i små doser siden aromaen er tung og dominerende.

Aromaterapeutisk er ambrette kjent for å balansere hormonnivåene hos både menn og kvinner, og brukes som en kraftig stimulant på hormonkjertlene.

Ambretteolje har innen aromaterapi ry for å avgifte kroppen; fysisk for steroider og psykisk for stressrelaterte lidelser og depresjon. Den har også vist seg effektiv mot visse typer bakterier. [1]

Det høye nivået av terpenoider virker smertedempende ved at de begrenser følelsen av smerte i å nå hjernen. Dette kan også være grunnen til at ambrette tradisjonelt brukes mot menstruasjonssmerter.

Den sensuelle aromaen gjør ambrette populær som afrodisiakum.

Kilder

[1] Characterization of Ambrette Seed Oil and Its Mode of Action in Bacteria

Aromaterapeutisk bruk

  • Sirkulasjon, muskler og ledd: Kramper, muskelsmerter, dårlig sirkulasjon
  • Nervesystemet: Angst, depresjon, nervøsitet, stress

Aromaterapeutiske tips

Oljebrenner/diffuser

Beroligende, stressdempende.

Bad/massasje

Brukes mest til massasje, særlig ved fordøyelsesproblemer mage/tarmregionen, hodepine (tinningen) og  ved menstruasjonssmerter.

Hudpleie

Hovedsakelig brukt for sin aroma og som base binder den (fiksativ) andre, lettere aromaer.

Tradisjonell bruk

Ambrette er generelt brukt som en stimulant og som fordøyelsesmiddel mot kramper, dårlig fordøyelse og dyspepsi (sure oppstøt). Ambrette er blitt brukt mot hodepine innen kinesisk medisin, og i Egypt er frøene blitt brukt for å fremme god ånde. 

Kuriosa

Betegnelsen har sin opprinnelse fra sanskrit muṣká, som betyr testikkel.

Det latinske navnet Abelmoschus stammer fra arabisk og betyr «muskens far» (father of musk). 

Sikkerhet og advarsler

Sikkerhet og Advarsler

Farer: Ingen kjente

Kontraindikasjoner: Ingen kjente

Sikkerhetsråd: Kan lett oksidere, bør oppbevares mørkt og kjølig.

Organrelaterte effekter:

  • Huden: En ambretteolje har ikke gitt irritasjon i dyreforsøk. 1% blanding ga ingen irritasjoner på et utvalg av 25 frivillige.

Systemiske effekter:

  • Akutt toksisitet: Akutt oral LD50 i rotter 5g/kg
  • Kreftfremkallende/krefthemmende: Ambretteolje har i forsøk signifikant økt aktivitet av Glutathione S-Transferase hos mus (et protein som hjelper med å redusere oksidativt stress i celler). Den eteriske oljen inneholder ingen kjente karsinogener. Farnesol viser krefthemmende egenskaper.

Kilde: Robert Tisserand & Rodney Young (2013): Essential Oil Safety: A Guide for Health Care Professionals 2nd Edition 

OLJER, FETT OG VOKS

til såpelaging, massasjeoljer og mer

Vanilje absolutt (økologisk) – 100 % og 5 % - Aromateket

ETERISKE OLJER OG ABSOLUTTER

Over 130 forskjellige

DUFTOLJER

33 duftoljer å velge mellom

MICA

Stort utvalg!

EKSTRAKTER

I alkohol eller olje

RÅVARER OG KJEMIKALIER

Antioksidanter, tilsetningsstoffer og mer

SÅPEFORMER

Mange varianter

UTSTYR

Såpekniver og mer

Emballasje

Flasker, krukker og mer